Met elkaar er even uit!

In Nederland zorgen maar liefst ruim drie miljoen mensen voor een ziek familielid, vriend, buurvrouw of andere naaste. Mantelzorgers werken vaak in de anonimiteit en nemen vaak een grote verantwoordelijkheid op zich. Deze zorg voor een familielid of vriend(in) kan psychisch, emotioneel of lichamelijk veel vragen. Daarom is het nodig dat een mantelzorger ook tijd voor zichzelf heeft.

Ondersteuning van mantelzorgers is een belangrijk onderwerp binnen Niet voor mezelf alleen. SAMEN UIT is een initiatief dat aandacht wil geven voor de zorg voor de mantelzorger zelf. Door deze belangrijke groep uit de samenleving een speciale dag of avond te bezorgen en zo de erkenning voor mantelzorg laten zien.

De activiteiten van Niet voor mezelf alleen en SAMEN UIT worden mogelijk gemaakt door Univé verzekeringen. Het biedt Univé de mogelijkheid om mantelzorg zowel binnen als buiten het bedrijf meer aandacht te geven.

In de afgelopen jaren zijn (jonge) mantelzorgers individueel of in groepen uitgenodigd voor diverse bijzondere evenementen o.a.:

  • Muziek:
    50 jaar Pop, Grootkoor kerstconcerten, Guus Meeuwis Groots, Marco Borsato, Retropop en NJO muziek zomer concerten
  • Sport:
    Schaatsen op de Coolste baan van Nederland en Flevonice, Nijmeegse Vierdaagse en wedstrijden van Sc Heerenveen.

Samen uit, even tijd voor jezelf