Niet voor mezelf alleen wordt beschikbaar gesteld door Univé verzekeringen. Omdat het als van nature past bij de belofte en waarden van de coöperatieve vereniging en omdat het de duurzame en betrokken samenleving zichtbaar maakt.

 

Niet voor mezelf alleen biedt een online platform en gebruikersondersteuning voor organisaties of personen die zich actief inzetten voor mensen die uit vrije wil andere mensen helpen.

Alle sites zijn openbaar en hebben een eigen onafhankelijke betekenis.
Om deel te nemen of om kennis te nemen van een bepaalde site hoeft
niemand zich te registreren of eerst bekend te maken.

Iedere site afzonderlijk wordt zelfstandig beheerd door de betreffende organisatie en alleen deze kan reacties en bijdragen publiceren.
Dit is de meest eenvoudige manier om er voor te zorgen dat in dit
netwerk niemand elkaar of de betreffende organisatie kan schaden.

Gebruikers worden niet gevraagd of gedwongen om bezoekers of deelnemers te registeren. Gegevens van mensen die deze eventueel opnemen in een bijdrage of reactie worden niet centraal opgeslagen, waardoor deze ook niet op termijn bruikbaar zijn. Dit alles is gedaan om de zelfstandigheid, openbaarheid en veiligheid van alle deelnemers en van alle relaties van de deelnemers te waarborgen.

Het online gebruik van Niet voor mezelf alleen wil vooral ondersteunend zijn aan een betekenisvolle verbinding en ontmoetingen offline tussen mensen dichtbij.  

Steeds meer publieke organisaties en instellingen dragen inmiddels bij aan de lokale bekendheid en aan de activiteit van de deelnemers van Niet voor mezelf alleen. Omdat het past binnen een meestal tijdelijke (werk)opdracht van deze organisaties. De onderliggende sociale band blijkt langer houdbaar en duurzamer, mits ze goed gewaardeerd en ondersteund wordt. Drempelloos, zinvol en veilig voor iedereen.

Univé onderschrijft het belang van de werkwijze van Niet voor mezelf alleen en de unieke ontwikkeling van dit onafhankelijk sociaal netwerk.