Eén steunpunt dat zich in 2006 vrijwillig inzette voor mensen die een naaste helpen in Hoogeveen, blijkt het begin te zijn geweest van een uniek en eerste netwerk van niet voor mezelf alleen.

Inmiddels is dit netwerk beschikbaar voor iets meer dan 800.000 mantelzorgers en vrijwilligers in de (thuis)zorg in diverse regio’s. Een bijna landelijk netwerk van en voor mensen die samen betekenis geven aan de inhoud van de waardevolle verbinding dichtbij en de onbaatzuchtige zorg voor een naaste.

Daarnaast hebben ook andere initiatieven zich aangesloten van mensen die actief iets voor een ander doen. Zo is er in 2014 een initiatief van de stichting Geluk gestart die gelukswandelingen organiseren met bewoners van verpleegtehuizen in Rotterdam. Daarnaast hebben ook een aantal stichtingen Vrienden van.. verpleeghuizen zich aangesloten.
Kortom, een openbaar netwerk om kennis van te nemen of zonder drempels gewoon aan mee te doen. Ga gerust een paar deelnemers hieronder bezoeken en ben je geïnteresseerd om zelf mee te doen? Klik dan hier>>


Friesland
Waadhoeke
Gaasterlân-Sleat

Drenthe
Aa en Hunze
Hoogeveen
Emmen
Westerveld
Drents Platform Mantelzorg
Stichting Vrienden van De Driemaster
Op de groene weide
WijkKlik Emmerhout
Wijkbelangen Emmerhout
Emmerhout springlevend

Zuid-Holland
Het zal werken

Noord-Brabant
Oss